hiera logo_

Manuel İleri Masaj Teknikleri İle Bel Fıtığı Masajı

Manuel Terapi Nedir ?

Elleri kullanarak hareket sistemini en üst düzeyde ağrısız hareket ettirmek ve postural dengeyi sağlamak için yapılan girişim ve manevraların kullanıldığı tedavi şekline manuel terapi denir.

Manuel terapi önemli bir tamamlayıcı tıp uygulaması. Masaj ile uygulanan bu terapi ile kas spazmı, kas gerilimi, eklem disfonksiyonu, sinir ve kas blokajları gibi birçok kas iskelet sistemi rahatsızlığını tedavi etmek mümkün olabiliyor. Manuel tedavi, özellikle ortopedi, fiziksel tıp, nöroloji ve romatoloji alanlarındaki bir çok hastalığın tedavisine katkıda bulunan manipülasyon ve mobilizasyon gibi teknikleri kapsar.
Özellikle belirli risklerin bulunduğu teknikleri, “itme” teknikleri olarak bilinen klasik manipülasyon yöntemlerini içerir. Manipülasyon, bilinen potansiyel risklerinden ve komplikasyonlarından dolayı özel dikkat gerektirdiği için, manuel terapi eğitimi almış doktorlar tarafından uygulanmalıdır.
Etkinliği ilk seanstan hissedilen, ortalama yarım saatlik süren tedavilerin doktorlar tarafından yapılması şarttır. Semptomların tedavisinden sonra, kişiye özel olarak düzenlenen egzersiz programının uygulanması tedaviyi olumlu etkiler.

Hangi Durumlarda Manuel Terapi Uygulanır ?

İnatçı bel, sırt ve boyun ağrıları,

• Bel ya da boyun fıtığı,
• Sinir sıkışmaları,
• Donuk omuz ya da omuzda sıkışma sendromu,
• Priformis sendromu,
• Çene eklemi rahatsızlıkları,
• Boyun kökenli baş ağrılarınız varsa,
• Tenisçi dirseği
• Menisküs, ön çapraz bağ sorunları,
• Topuk dikeni,
• Kırık sonrası eklem hareket kısıtlılığı,
• Kalça diz problemleri gibi birçok eklem ve yumuşak doku rahatsızlıklarında manuel terapi sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Tedaviden Sonra Egzersizler Çok Önemli!

Birçok eklem ve kas rahatsızlığında uygulanabilen manuel terapi günümüzde en çok bel ve boyun fıtığının tedavisinde kullanılıyor. Bu sayede birçok hastanın ameliyat olmadan tedavi olabiliyor. Manuel terapinin ilk unsuru el ile yapılan masaj akupunkturdur. Ozon tedavisi gibi diğer uygulamalarla birlikte yapıldığında etkisi artabiliyor. Haftada 2 seanstan toplamda 5-10 seans arasında uygulanan manuel terapide, tedavinin kalıcı olması için hastaya uygun bir egzersiz programı belirlenir ve hastanın düzenli olarak bunu uygulaması gerekiyor.

Hangi Durumlarda Manuel Terapi Uygulanmaz ?

Manuel terapi ileri derecede osteoporoz, eklemde füzyon olması ya da uygulanacak bölgede eklem hareketliliğin bozan metalik implant olması durumlarında uygulanamıyor ancak bu rahatsızlıkların dışında hemen hemen tüm hastalara uygulanabiliyor.

Sağlık konusunda bilgisi olmayan bir çok kişinin manuel terapi adı altında masaj seansları düzenlebiliyor. Manuel terapi işinin uzmanı doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir.
Özellikle fıtık gibi önemli rahatsızlıklarda yanlış bir hareket rahatsızlığın çok daha ağır bir hale gelmesini sağlayabilir, konunun uzmanı doktorlar tarafından yapılan uygulamaların esas alınması gerekir.