hiera logo_

Sülük Tedavisi

Sülük Tedavisi Nedir ?

Sülükler kan emerken vücuda kendi ürettikleri salgıyı verirler. Bu salgı şu ana kadar izole edebildiği kadarıyla 100’e yakın biyoaktif madde içermektedir. Bu maddelerin bir kısmı sinir hücresi yenileyici, ağır kesici özelikler sergilemekte, bir bölümde kan basıncını dengelemektedir.

Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Sülükler; tükürüklerinde kanın viskozitesini etkileyen, antikoagülan olarak hareket eden, ağrıyı hafifleten ve hatta bazı kanserlerin metastatik yeteneğini azaltan biyolojik olarak aktif bileşiklere sahiptir. Günümüzde pıhtı salyasında antikoagülan, antiplatelet ve antibakteriyel özellikleri bulunan sülükler, yaşamı tehdit eden anormallikler için bir çare olarak yeniden bir tedavi yöntemine dönüşmüştür.

Tıbbi kullanım için sülükler steril koşullarda yetiştirilir ve pratik olarak hastalıksız olduğu garanti edilir. Şimdiye kadar hastadan hastaya hiçbir hastalık aktarımı yaşanmamıştır, ancak doktorlara sadece bir kez aynı sülüğü kullanmaları önerilmektedir. Peki, sülük tedavisi nasıl yapılır? Bir doktor cilde bir sülük takar. Sülükler beslendikçe kan tinerini hastanın yumuşak dokusuna bırakır, pıhtılaşmayı önler ve prosedürün başarılı olması için gerekli olan sürekli kan dolaşımına izin verir. Sülük kanla dolduğunda sonunda düşer ancak hasta kanamaya devam eder. Devam eden kanama, dolaşıma ve yeni damar büyümesine izin verir. Prosedürün niteliğine bağlı olarak sülükler, genellikle iki güne kadar sürekli olarak (her 20 dakikada bir düştükleri zaman değiştirilir) ve genellikle prosedürü izleyen birkaç gün boyunca aralıklı olarak kullanılır.